Funkcionalna vadba

Funkcionalna vadba je namenjena vsem, ki želijo svoj prosti čas izkoristiti za vadbo s strokovno vodenim rekreativnim programom, usmerjenim v izboljšanje splošne telesne pripravljenosti. Program funkcionalne vadbe sestavljajo predvsem krepilne vaje za izboljšanje splošne moči, pri katerih si pomagamo z različnimi vadbenimi pripomočki (TRX trakovi, elastike, uteži …). 

Terapevtska vadba

Terapevtska vadba je namenjena predvsem tistim, ki se zaradi poškodbe, individualno pogojenih telesnih omejitev ali kroničnih obolenj ne morejo brezskrbno udeleževati preostalih rekreativnih programov pri nas ali kje drugje. Glavni cilj terapevtske vadbe je sestava povsem individualnega programa in sprotna spremljava za pripravo na premagovanje vsakodnevnih naporov, povrnitev v stanje pred poškodbo ter v splošnem omogočanje gibanja navkljub poškodbi ali kronični bolezni. 

Cilj vadbe: Omogočanje gibanja navkljub nekaterim telesnim omejitvam, telesna priprava za nekatere operacije (med čakalno dobo), povrnitev (izboljšanje) v stanje pred poškodbo, odpravljanje telesnih neskladij povezanih z enostranskimi delovnimi obremenitvami, vzpostavitev optimalnih gibalnih vzorcev po uspešno končani fizioterapiji.

Vadba za otroke

Otroci se bodo naučili naravnih oblik gibanj, to so plazenje, lazenje, tek, plezanje in poskoki. Vse to bodo spoznali na podlagi športnih pripomočkov. Spoznali bodo tudi različne elementarne igre, poligone, s katerimi bodo na zabaven način pridobivali nova športna znanja in izkušnje ter samostojnost.

Vadba za starejše

Pri vadbi za starejše bo vadbena vsebina prilagojena vsakemu udeležencu posebej, glede na njegove individualne značilnosti in stopnjo telesne pripravljenosti. Osredotočili se bomo predvsem na povrnitev moči, koordinacije, ravnotežja in gibljivosti. 

Vadba za mamice z dojenčki

Vadba je namenjena mamicam od šestega tedna, oz. ko opravite 1. ginekološki pregled po porodu do približno enega leta po porodu. Vadba vam bo omogočila hitrejšo vrnitev motoričnih sposobnosti na raven pred nosečnostjo. Ohlapne mišice bodo postale močnejše, povečal se bo njihov tonus in zmanjšala količina podkožnega maščevja. Popravile boste telesno držo, vzpostavile pravilen naklon medenice in s tem preprečile bolečine v križu. Glavni poudarki vadbe so na krepitvi trebušnih mišic in mišic medeničnega dna, ki med nosečnostjo postanejo ohlapne in šibke, vendar se bomo spomnili tudi na ostale mišične skupine, ki jih je treba prav tako krepiti. Z vadbo se naučite vaj, ki izboljšujejo telesno pripravljenost in pozitivno vplivajo na počutje.

Nizko do zmerno intenzivna vadba za mamice po porodu, kjer z vajami okrepimo mišice medeničnega dna, odpravimo razmik preme trebušne mišice ter izboljšamo splošno telesno pripravljenost in tako pozitivno vplivamo na počutje mamice. 

Osebno trenerstvo / semi-osebno trenerstvo

Osebni trening je namenjen posameznikom, ki želijo individualno obravnavo, kjer pri sestavi treninga upoštevamo posameznikove želje, cilje ter to nadgrajujemo. Semi-osebno trenerstvo je trening z dvema do tremi osebami. 

Vadba za zdravo hrbtenico

Vadba za zdravo hrbtenico je manj intenzivna vadba, kjer se osredotočamo na krepitev mišic trupa, koordinacijo in učenje kontrole mišic medeničnega obroča, trupa in ramenskega obroča.